Stall Myrna!

www.stallmyrna.n.nu

"Hästar för höga klasser!"

Hastar Till Salu

Prestigious! SÅLD!

Pelle är född-03, ca 175 cm. Han är e: VDL Prestige . Hans mamma blev 26 år och hon gick svår hoppning, imp från Irland. Pelle är min egen uppfödning. Jag har haft avel i 26 år så några föl har det blivit under åren.

Han är en helt otroligt hoppglad kille och som är en dröm i dressyren. Pga ryttarbrist har han endast startat ett par 115 cm och ett par 120-125 cm. Detta är verkligen en drömhäst att rida och som verkligen gillar att hoppa.

Pelle är löshoppad 140 utan nå´t som helst. Nu idkar jag inte höjdhopp utan vill att de lär sig kombinationer och avstånd och att de byggs upp långsamt så att muskler och hjärna hänger med. (löshoppar i utbildningssyfte, omväxlande arbete för dressyrhästarna). Hans hoppryttare har hoppat honom 150 cm bara sådär.

Totalt okomplicerad häst att rida som även 12 åringen i stallet rider ihop utan några som helst problem fantastiskt lättriden och fin i munnen och med på noterna.

Han är lättlastad (jag lastar honom själv),står lugnt själv i släpet på tävlingsplatsen (så skönt). Mkt väluppfostrad i allt. Det går bra att rida ut själv med honom (blir dock lite väl levnadsglad ibland) och han kan vara själv både i stallet och i hagen. En självständig herre som inte behöver hänga upp tillvaron på någon annan.

Lånas inte ut!

Det jag tror är att han är lite osäker när han är ute i skogen och det dyker upp joggare etc då vänder han sig snabbt om för att se vad det är. När han vänder sig om gör han det väldigt snabbt.
På tävlingsplatsen är han hur cool som helst. Han gillar verkligen att tävla och har inga som helst nerver.
"Pelle" är världens mest väluppfostrade pålle som gör precis som jag vill och är van både vid små barn, hundar och att det är flera olika som rider och tar in och ut i hagen. Han älskar alla människor och gör allt man vill speciellt om det är mat inblandat haha
Han har ett bra steg med lyft i och han gör stora fina gester när han byter galopp. Han tycker det är kul att rida krumelurer med "mamma" fast det är ännu roligare när dottern kommer och det blir lite mer fart och fläkt och hoppning. Han är det störste kelgrisen i stallet och väldigt snäll mot alla de andra hästarna. Det var så roligt att se när stallets störste häst lekte med stallets minste (shettis). Fölen tycker han också är kul att busa med i hagen. Ja kort och gott så är han MYCKET lätt att älska.

 

 

pelle2.jpg

pelle1.jpg

pelle3.jpg

getattachment5.jpg

 

Joubert! SÅLD!

Hej jag har en kille till salu!
Han är en snäll och social pojke som kan gå med vem som helst. Bråkar aldrig. Han är verkligen inte nå´t fullblod till sättet. Lugnare och coolare pålle får man leta efter. Alltid lika snäll och vänlig.
Han har aldrig varit halt eller sjuk så ja, han är frisk och sund. Stalltjejen som är 12 år rider ut på honom och det är inga som helst problem.
Lånas inte ut!
En underbar fbl val på 8 år som har utbildning för grunderna i lättdressyr 163 cm, en nätt pålle som är jättesnäll men pigg och glad att rida.
Förra hösten/vintern/våren hade jag haft turen att ha en tjej på 14 år som endast ridit 2 år på ridskolan till hjälp. Hon är en naturbegåvning och kan stå med "Bertil" i stallgången 2 timmar och pyssla och han står helt alldeles stilla och bara njuter. De rider ut i skogen när det blåser regnar eller när solen skiner alltid lika nöjda båda två. Hon red lite lektioner på honom för vår tränare dessutom. Under 2012 har jag haft en tjej som mest ridit åsnor i Afrika som ridit honom och han har gått runt hur snällt som helst med henne medan hon har övat balans och lärt sig rida lätt mm........

Välkommen på en underbar och mysig provtur!
Bilder kan mejlas!
"Bertil" är ganska duktig i dressyren tyvärr så har jag inte haft någon hoppryttare som har kunnat hoppa uppsuttet med nån reda sedan förr förra sommaren. Då hade jag en väninna från Falkenberg som tävlade honom i dressyr och hoppning inga höjder utan mer som klubbmästerskap alltså lite på klubbnivå. Dressyrklasserna han gick fick han runt 65% helt ok. Själv tävlar jag inte har aldrig haft nerver till det men jag tränar gärna. Löshoppning går jättebra men han är lite avvaktande tycker jag nog. Däremot i skogen hoppar han gärna stockar etc. det är kul tycker han.                                                                                                                           Har även provridits av Western ryttare med westernsadel och han fattade med en gång och kunde jogga av sig själv. Detta är en alldeles fantastisk häst.


Välkommen!

 

 

 

 

 

Myrnas Sensation-09 SÅLD!

Hejsan!
Till dressyr!
Hade visst bara lite bilder på honom från betessläppet förr förra året och löshoppning förra höstas....
"Sune" har gått som hingst fram till dess att han var 2 år.
Han är inriden skritt trav och galopp både i skogen och på banan. Han är dessutom inhoppad. Fantastiskt snäll och trevlig som en gammal häst fast i en ung och fräsch kropp. Tyvärr inte visad pga ryttarbrist.
Mycket lättlastad och välhanterad. Har haft skor men går nu utan och det fungerar hur bra som helst.
"Sune", Myrnas Sensation, är född i maj 2009 och världens snällaste han är e: Black Coffee-Ganesco och mbr nästintill svart. (Linjeavlad på Gakendastammen).
Han rör sig mycket trevligt och bra att hoppa. Han gör det bra och fint. Fixar även enkla byten och har mycket lätt för sig.
Mamman har tävlat upp till Msv dressyr.
Jag har haft avel i 27 år så några föl har det blivit under åren.
Välkomna!     Filmen är från när han är tre före inridning.                                                                                                      

http://www.youtube.com/watch?v=TLL4iImM8O8

 

Sune 1 år

Sune 1,5 år

Myrnas Nevertheless-11 SÅLD

Jag har en underbar kille som tillhörande stofamilj (32) e:Hamilton 904 - Rocky 770 - Bonapart 566 - Besk 520 - Ganesco 503 - Urbino 430 - Utrillo 432.

Lasse (Nevertheless) är född 2011-05-08.

Han är van att stå uppbunden och att bli borstad är skönt och han fixar det bra med att få fötterna raspade. 

Lasse har åkt släp med mamma till sommarbetet och tillbaka igen till stallet och det var inga konstigheter.

Han har gått med sina kompisar på logen i lösdriften nu under vintern. De blir uppbundna varje dag för att bli borstade och få sitt foder. Vi lastade utan några som helst problem till sommarbetet nu i våras och när vi flyttade till nästa bete. Helt utan problem.

Han är även löshoppad vid ett flertal tillfällen och det gillar han. Bra gång och ett superlynne.

Kastrerad okt 2013. Numera inriden och inhoppad. 70 cm pay&jump. Snäll i alla lägen, lättlastad och en klippa att rida ut på. Välkommen på en provtur.

 

Lasse några dagar.

 

 

 

 

Myrnas Highness-10 SÅLD

Jag har ett underbart sto som tillhör stofamilj (13) född 2010  e:svårklass hingsten Hamilton 904 (e:Irco Mena 763-Any Ouestion 562)u: Quidam de Revel -Allegretto 693-Anart 583.

Hon har gått med sina kompisar på logen i lösdriften nu under vintern och växelvis i box. De blir uppbundna varje dag för att bli borstade och få sitt foder. Hon är van att stå uppbunden och att bli borstad är skönt och hon fixar det bra med att få fötterna raspade, inga konstigheter.

Vi lastade utan några som helst problem till sommarbetet nu i våras/förra året med och när vi flyttade till nästa bete. Helt utan problem.En otroligt vänlig och snäll häst med fantastiskt fina gångarter och klipp i hoppningen.

Inridning påbörjad. Hilda Hulda! kommer att bli hur bra som helst.

 

 

 

 

 

 

Myrnas Duke Evert-11 SÅLD

EVERT

är även han en underbar kille som är lika trevlig som sin halvbror kanske lite mer timid och försynt.Tillhör stofamilj (13) Evert (Myrnas Duke Evert) e:svårklass hingsten Hamilton 904 (e:Irco Mena 763-Any Ouestion 562)u: Quidam de Revel -Allegretto 693-Anart 583.

Han är van att stå uppbunden och att bli borstad är skönt och han fixar det bra med att få fötterna raspade.

Evert har åkt släp med mamma till sommarbetet och tillbaka igen till stallet och det var inga konstigheter.

Han har gått med sina kompisar på logen i lösdriften nu under vintern. De blir uppbundna varje dag för att bli borstade och få sitt foder. Vi lastade utan några som helst problem till sommarbetet nu i våras och när vi flyttade till nästa bete. Helt utan problem.

Kastrerad okt 2013.

 

"Titti"! (född 14 juli 2009)

Har nu hittat sin fodervärd!

Ej till salu!

Myrna´s Royalty e: Local Hero xx hon är välhanterad och kan åka själv i släpet och går snällt med matte vart jag vill. Skritt trav galopp på banan.

Hon är riden lite även i skogen. Steg som är urläckar och hoppar som en liten katt.

Verkligen en toppen ponny med den rätta inställningen.

Lånas med fördel ut på lång tids foder. Bilder kan mejlas!

Välkomna!

Vi bor i Helsingborg 070-1511592

Välkomna!

 

Hennes mamma!

Sörbys Princess RNF 2081 (34-95-8285) 88888=40 p (diplomsto)

e. Sörbys Lotus RNF 120 u. Charm RNF 1241 e. Smedhults Starlight Son RNF 14.

Uppf/ Bo Ivarsson, Vessingebro.

Princessan har varit en underbar mamma. Numera såld till en familj i Sthl.

Hon fölade själv ute på betet (Titti) och året efter fick hon (Malte) och har fostrat sina ungar mycket bra.

Detta hittade jag om hennes första avkomma. Hon vann 5-års championatet.

Sörbys Torina 34-99-0703

New Forest,brun, kat C Ägare Elisabeth Josefsson, Hillebol 170, 442 94 Ytterby, 0303-245088

Uppfödare Bo Ivarsson, Sörby 3, 310 58 Vessigebro Ryttare Therese Josefsson f.Pantaco RNF 50 m.Sörbys Princess RNF 2081

mf.Sörbys Lotus RNF 120 mmf. Smedshults Starlight Son RNF 14.

Välkommen att höra av dig

 

 

 

Myrnas Majesty-10  Malte vill ha någon som rider och tävlar honom.

Sörby´s Princess har år 2010 nedkommit med en underbar hingstunge e: Rodless Dancing Gold rnf 132-Sörbys Lotus RNF 120 u. Charm RNF 1241 e. Smedhults Starlight Son RNF 14.. "Malte" är en vacker ponny. Numera kastrerad, gått som hingst till dess han var 2 år.
Bilder finns på hemsidan.
Malte är född den 21/7-10.
Vi bor i Helsingborg. Regelbundet löshoppad. Van vid hovslagaren, snäll att lasta och åker fint. Välhanterad. ca 145 cm idag.

Bror och syster, "Malte" och "Titti".

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)